X
تبلیغات
از اردی بهشت تا بهشت - طرز تهیه ی کاکا(نوعی شیرینی شمالی)
از اردی بهشت تا بهشت
از اردی بهشت تا بهشت فاصله ای نیست!بهشت ارزانیتان!
نگارش در تاريخ شنبه 3 مهر1389 توسط محبوبه
تو خونه ی ما یعنی خونه ی من و شوور عمرا" بتونی چیزی هوس کنی....نه اینکه ممنوع باشه ها....منظورم اینه که مقرون به صرفه است که از طرف من چیزی هوس نشه!!!!اگه باز هم متوجه منظورم نشدید با من همراه باشید....من رو به شوور:شوور جون خیلی وقته کاکا نخوردیما....کدو برام می خری که من کاکا درست کنم؟؟!!!!و شوور هم که همیشه از این پیشنهاد های من استقبال می کند با ولع میگه:آره عزیزم چرا نمی خرم....و چند روز بعد من با چنین کدویی روبرو میشم!!!!!

خب حالا متوجه ی منظورم شدید؟؟!!!!اگه بنده خدای نکرده هوس چیزی کنم شوور اون چیز رو در حجم وسیع و یا تعداد زیاد برام فراهم می کنه و تا حالا هزاران بار بهش گفتم که:عزیزم ما دو نفریم اگه کم بخری و تازه تازه مصرف کنیم بهتره یا زیاد بخری و خراب بشه دور بریزیم؟!!!شوورم ابراز ندامت می کنه اما فردا باز هم روز از نو روزی هم از نو....قضیه ی کدو هم از این قرار بود بنده هوس کاکا نمودم و شوور هم با این کدوی غول پیکر هشت ۹ کیلویی دهنم رو بست!!!!منظور من از کدو همین کدوهای حلوایی لاغر مردنی بودن که تو بازار فراوون اند که با یکی دو بار خوردن تموم می شه و می ره پی کارش اما این کدو ی به این عظمت رو یا باید می پختم و بسته بندی می کردم میذاشتم فریزر(مثل پارسال)یا یه فکر دیگه می کردم!!!!بنده هم همون فکر دیگه رو ترجیح دادم و وقتی شب های قدر داشتم می رفتم خونه ی مامان اینا این کدو رو هم بردم شهرمون که با مامانم کاکا درست کنیم و داداشم به عنوان نذری ببره مسجد محل....

 اول از همه بگم در درست کردن این کاکا بنده به هیچ عنوان هیچ زحمتی نکشیدم و فقط چلق و چلوق عکس گرفتم!!!با اینکه در درست کردن این شیرینیه اصیل بسیار مهارت دارم اما این دفعه فقط بابا و مامان عزیزم زحمت درست کردن کاکا رو کشیدنپدرم که ساطور ورداشته بود و افتاده بود به جون کدو و من هم از اونور هی ارد می دادم:بابا وایسا از این مرحله اش عکس بگیرم...بابا اینوری اش کن...مامان اونوری اش کن!!!!بعد از این همه مقدمه چینی بریم سراغ طرز تهیه ی این دسر خوشمزه:

مواد لازم جهت تهیه ی این شیرینی اصلا" دقیق نیست و تا میزان زیادی چشمی و تجربی هست!!!!و شما هم می تونید با توجه به ذائقه تون مواد رو کم و زیاد کنید!!!!

مواد لازم جهت طرز تهیه ی کاکا:

۱-۱ عدد کدو حلوایی یا کدو تنبل یا اون کدویی که شوور گرفته بود که تو زبون شمالی به اون نوع کدویی که شوور گرفته بود میگن:خاش کدو!!!!اگه درست متوجه شده باشم!!!!

۲-شکر.......................به میزان لازم.......اندازه ی شکر بستگی به شیرین بودن کدوتون داره اگه کدوتون شیرین بود اندازه ی شکر خیلی کم میشه اما اگه مثل اکثر کدوهای بازار بی مزه بودباید شکر اش رو زیاد کنید!!!!در کمال تعجب و ناباوری من و مامان و بابام این کدویی که شوور گرفته بود مثل عسل شیرین بود!!!!(درست مثل شوور شیرین بود!!!)تا حالا در عمرم کدوی به این شیرینی نخورده بودم!!!!آبی که ته قابلمه جمع شده بود و آب کدو بود مثل عسل کش می اومد!!!!

۳-گردوی سابیده شده......به میزان لازم.......نباید زیاد له بشه بلکه به صورت پودر دربیاد...اگه دوست داشتین گردو زیر دندون بیاد و احساسش کنین می تونین درشت تر گردو رو خرد کنید!!!!

۴-آرد گندم...............................می تونه سبوس دار یا آرد سفید باشه...من که همیشه از آرد سنگک سبوس دار تو خونه استفاده می کنم!!!!

۵-آرد برنج........................به نظر من کلیدی ترین نکته در طرز تهیه ی کاکا است!!!!خیلی از خانم های شمالی از این مورد تو کاکاهاشون استفاده نمی کنن به خاطر همینه که کاکاهای مامان من همیشه بقیه رو جذب می کنه...گفتم که کلیدیه!!!!!

۶-تخم مرغ..............................برای یک کدوی متوسط ۳ یا ۴ کیلوی ۳ یا ۴ تا تخم مرغ کافیه!!!!

۷-دارچین و پودر هل......به میزان لازم!!!!

در مرحله ی اول کدوی بیچاره توسط جناب پدر به دو نیم تقسیم شد!!!!البته قبلش کدو رو حتما" بشورید....

یه عکس تو دل کدو!!!!یه عکس همین جوری!!!!مثلا" هنری!!!!

کدو رو مثل عکس پایین به تیکه های کوچیک خرد می کنیم.....پوستش بذارید همون جوری روش بمونه..

بعد تیکه ها ی کدو رو بذارید تو یه قابلمه و توش به اندازه ی یه لیوان آب بریزید و زیر شعله رو کم کنید تا آروم بپزه و آبش بخار شه...آب رو زیاد نریزید چون خود کدو هم آب پس میده...زمان پخت کدوهای مختلف فرق می کنه اما فکر کنم اکثرشون با شعله ی کم حدود ۴۵ دقیقه(تو ظرف در بسته) تا یه ساعت خوب بپزن...وقتی خوب پختن میریزمشون تو آبکش و وقتی خوب خنک شد پوستش رو از گوشتش جدا می کنیم!!!!

عکس کدوهای پخته شده....

گوشت کدو که از پوستش جدا شده...

کدوهای پخته شده رو با گوشت کوب برقی یا دستی پوره می کنیدیا با مخلوط کن همه ی موادتون رو با هم مخلوط کنید و قال قضیه رو بکنید!!!!وقتی کدو رو خوب له کردید کم کم آرد برنج و آرد گندم رو بهش اضافه کنید(نسبت آرد گندم باید بیشتر از آرد برنج باشه) وقتی مخلوط تون یه مقدار سفت شد تخم مرغ ها رو اضافه کنید و خوب مخلوط تون رو هم بزنید...تو این فاصله گردو و شکر و پودر دارچین و پودر هل رو هم اضافه کنید....اگه بازم مخلوط یه مقدار شل بود می تونید یه خرده ی دیگه آرد برنج و آرد گندم بهش اضافه کنید....سفتی و شلی مخلوط باید مثل عکس پایین باشه....

شلی یا سفتی مخلوط تا حدودی سلیقه ای هست....بعضی ها دوست دارن سفته سفت باشه و بعضی ها شل تر دوست دارن....بعضی ها هم دوست دارن کم تر آرد بریزن که مزه ی کدو بیشتر خودش رو نشون بده...این چیزها دیگه بستگی به خودتون داره...

مخلوط رو برای یه شب یا ۴ پنج ساعت تو یخچال میذاریم...چرا؟!!!چون آرد برنجی که توش ریختیم یه خرده با مواد بمونه و خیس بخوره و بشکفه!!!!اینه رمز و رازش!!!!بعد از چند ساعت که از یخچال در آوردیمش روغن رو تو ماهیتابه خوب داغش می کنیم(حتما" داغ شده باشد!!!!!وگرنه می چسبد)و تو روغن سرخش می کنیم...شعله رو هم کم می کنیم که آروم سرخ بشه و مغز پخت شه و نسوزه

از کدوی به این گندگی حدود ۱۱۰ تا کاکا با اندازه ی متوسط درست شد...قسمت سرخ کردن هم زحمتش به گردن مامان و بابا افتاد...بنده و مینا خانم(خواهرم)رفته بودیم ددر!!!!!!این چه نذری بود آخه؟؟!!!همه کارهاش رو که این و اون انجام دادن!!!!!!

برای شوور طفلکی ام هم دو تا کاکا کنار گذاشته بودم که بیاد و بخوره...اما وقتی اومد و نصف یه کاکا رو خورد گفت:من گرمش رو می خوامسردش که فایده نداره!!!!منم گفتم:میریم شمال تو توستر برات گرمش می کنم وقتی هم اومدیم شمال دیدیم کاکاش کپک زده و دیگه قابل خوردن نیست!!!!بیچاره شوور!!!!! 

  

 

درباره وبلاگ

وقتی بچه بودم این شکلی بودم: چشم هایی به درشتی کاسه و موهایی شلخته و پریشون!!درست شبیه این نقاشی!!فقط لباسهام پاره نبود!!من محبوبم!آره جانم!!هم محبوبه هستم هم دوست داشتنی!یه دختر اردی بهشتی که مینویسه از خاطرات امروز و دیروزش!
آخرين مطالب
آرشيو مطالب
فال حافظ
پيوند ها
تقویم رو میزی
پيوند هاي روزانه
قالب وبلاگ